Serif PhotoPlus X6

Et kort blikk på karakterene avslører at vi ikke var spesielt fornøyde med ytelsen. PhotoPlus starter og arbeider stabilt, men det gjør ikke alltid slik man ønsker.

#Program #Serif
8.2

Serif stiller med et ganske seriøst program, som til og med har sunket 20 prosent i pris siden vår siste test. Det er et klassisk utformet bildebehandlingsprogram med integrert organiseringsdel, og alt i alt er arbeidsflaten fornuftig strukturert. Det er et omfattende utvalg av verktøy, men har ingen av de nyere, avanserte funksjonene som f.eks. kan skalere et bilde og ta hensyn til motivet, så personer beholder utseendet sitt. Det er en godt utbygd lagfunksjon med flere forskjellige muligheter for justeringslag enn f.eks. i Elements. Klikker man på Photo Fix-ikonet, kommer det opp et glimrende vindu med mulighet for å styre lys, støy, hvitbalanse, objektivfeil med mer, samt tilføre effekter. Vinduet er litt overraskende helt identisk med raw-konverteren, men det virker. Til gjengjeld er det ikke mulig å hente bilder inn i programmet via en skanner, og flere funksjoner er gjemt litt for godt bort i menysystemet. Et kort blikk på karakterene avslører at vi ikke var spesielt fornøyde med ytelsen. PhotoPlus starter og arbeider stabilt, men det gjør ikke alltid slik man ønsker.
Velger man f.eks. å arbeide med skyggene i et bilde, så tar programmets funksjon på samme måte tak i høylysene, og det var nøyaktig det man ville unngå. Det trekker ned.

Konklusjon

Testens nest dyreste program viser gode takter, men det når ikke konkurrentene fra Adobe og Corel, fordi enkelte funksjoner virker litt upresise, og vi savner smarte verktøy.

Spesifikasjoner

Merke
Serif