Silkypix Developer Studio Pro5

Hver gang du har vært igjennom en funksjon, som f.eks. justering av farge, må du trykke på en knapp for å oppdatere bildet før du kan gå videre og endre f.eks. skarpheten.

av Utstyrsguiden #Program #Silkypix
6.8

Japanske Silkypix levde de første årene et stille liv. Programvarens japanske skrifttegn ble først oversatt til engelsk for fem år siden. Mange vil allerede kjenne Silkypix som det konverteringsprogrammet som leveres med Panasonics systemkameraer. Det medfølgende er likevel bare versjon 3, mens vi her tester den nye og ganske dyre versjonen Pro 5. Brukersnittet er nydelig og nærmest tredimensjonalt på skjermen. Lagrer man justeringer som forhåndsinnstillinger, kalles de cloakroom, eller garderobe. Ganske oppfinnsomt. Knapt så fint er det at viktige verktøy som f.eks. rotasjon og vignettering ikke er å finne i verktøykassen. De er der, men de er i utgangspunktet deaktiverte. Når man får dem opp på skjermen via menypunktet View, blir Silkypix en god del bedre å arbeide med. Helt bra blir det likevel ikke, da programmet oppdaterer svært langsomt og på dette punktet dermed minner mye om Photo Ninja. Hver gang du har vært igjennom en funksjon, som f.eks. justering av farge, må du trykke på en knapp for å oppdatere bildet før du kan gå videre og endre f.eks. skarpheten. Silkypix er egentlig optimert til at man skal konvertere bilder i hele mapper om gangen, men skal man ha det optimale ut av hvert enkelt motiv, må det naturligvis gjøres individuelt. Silkypix når ikke testens beste.

Conclusion

Når man først får aktivert de verktøyene man trenger, arbeider Developer Studio Pro 5 godt, men det oppdaterer for langsomt. For at tingene skal henge sammen, må prisen reduseres til en tredjedel.

Spesifikasjoner

Merke
Silkypix