Topax Impression

For den kunstnerisk anlagte fotografen er Topaz' nyeste program en flott håndsrekning når man vil oppnå realistiske malerieffekter. Det er til og med raskt og lettforståelig.

#Program #Topaz
9.0

Med Adobes siste oppdatering av Photo­shop til versjon CC (2014), ble filteret Oil Paint skrotet – til stor ergrelse for dem som elsker å konvertere bilder til digitale malerier. Sett i det lyset kommer Topaz Impression som en frelser. Her finner man nemlig hele 47 forhåndsinnstillinger på klassiske stilarter som for eksempel Da Vinci Pencil, Monet og Cezanne. Det er også 72 lerretstyper og 14 pensler å velge imellom. Det er til og med muligheter for å justere alt fra penselstørrelser til lys og fargenyanser, så man kan lage sin helt egen kunstneriske stil. Det gjøres ved hjelp av knapper i et meget intuitivt og oversiktlig brukersnitt.

Når man har åpnet et bilde, kan man på se den valgte effekten på miniatyrer med det samme. Virkningen er svært naturtro, uansett om man velger blyanttegning eller maleri. Liker man de kunstneriske filtrene i Photoshop Elements, så mister man pusten i Topaz Impression, som både fungerer som selvstendig
program og plug-in til f.eks. Photoshop.

Konklusjon

Topaz Impression virker perfekt med Photoshop som plug-in eller som selvstendig program. Brukersnittet er lettfattelig, og alle effekter tilføres bildene på en svært realistisk måte. Prisen er litt høy, spesielt hvis man bare sjelden har behov for malerieffekter.

Spesifikasjoner

Merke
Topaz