Manfrotto 190XPRO4-BH

Her får man et solid stativ med gjennom-tenkte løsninger som er raske å arbeide med. Spørsmålet er om materialet i aluminium er godt nok i forhold til prisen.

#Stativ #Manfrotto
8.3

Italienske Manfrotto har oppgradert sin stativserie 190X med en rekke forbedringer på blant annet låser og den fleksible midtsøylen. Her tes-ter vi utgaven i aluminium med benene i fire ledd og kulehodet 496RC2. En svært smart detalj med de nye låsene er at man enkelt kan åpne alle på et ben på én gang når stativet skal foldes ut i en fart. Den fleksible midtsøylen – som kan snus vannrett til f.eks. makrobilder – er også løst på en elegant måte. Tidligere var låsemekanismen plassert mellom stativ og hodet, noe som gjorde hele stativet fem-seks cm høyere. Nå brukes det i stedet en kraftig krage av metall, som bare er oppe når midtsøylen skal ligge vannrett. Systemet virker like solid som tidligere. Stativet er ikke fullt så stivt som vår eldre utgave laget i kullfiber, men det er nesten. Vi prøvde begge med utstyr som veide 2,8 kilo, og 190XPRO4 virker stort sett like stabilt som kullfiberstativet, selv om bevegelser dempes litt raskere med kullfiber. Det utgjør likevel ikke noen særlig forskjell i praksis.

Konklusjon

Det nye Manfrotto 190X er en fin oppgradering av forgjengeren med bedre låser og en smartere midtsøyle. Det er raskt å arbeide med, og til tross for materialet i aluminium er det ganske solid. Prisen er likevel litt stiv i forhold til at stativet er uten kullfiber.

Spesifikasjoner

Merke
Manfrotto