Manfrotto BeFree GT Carbon

Med ben av karbon veier BeFree GT ­Carbon bare 1550 gram men tåler en belastning på 10,0 kilo, noe som er mer en nok for de fleste.

av Utstyrsguiden #Stativ #Manfrotto
8.9

Med ben av karbon veier BeFree GT ­Carbon bare 1550 gram men tåler en belastning på 10,0 kilo, noe som er mer en nok for de fleste. Vi testet det for eksempel med et ­Nikon D850 og et 70–200 mm F2.8, og stabiliteten var virkelig god.
Den maksimale høyden er 162 centimeter, ­noe som er helt greit for et reisestativ som sammen­­slått måler bare 43 centimeter. Kulehodet har to justeringsskruer, og den ene strammer vannrett bevegelse, f.eks. på panoramaer, mens den andre styrer kulerotasjonen. Skruene er enkle å justere og passe stramme. Hodet har en fin klikklås så du raskt kan av- og påmontere kameraet. Det er smart at platen følger den universelle ARCA-standarden og dermed kan brukes med andre stativer enn Manfrottos.

Konklusjon

Hodet har en fin klikklås så du raskt kan av- og påmontere kameraet. Det er smart at platen følger den universelle ARCA-standarden og dermed kan brukes med andre stativer enn Manfrottos.

Spesifikasjoner

Merke
Manfrotto