Manfrotto BeFree MKBFRA4-BH

Prisen er rimelig og spesifikasjonene er gode, men da vi tok med stativet på tur, holdt det ikke alt som Manfrotto lover.

#Stativ #Manfrotto
7.9

BeFree er den italienske produsentens nyeste superkompakte reisestativ. Både kulehode og en god veske følger med i prisen, og hele
pakken veier kun 1,4 kilo. Bena er delt inn i fire seksjoner. Bena låses med klemlåser, og det er bedre enn konkurrentenes klemringer. Stativet klappes sammen ved å vippe bena bakover, så føttene ender oppe ved kulehodet, og derfor er den sammenklappede lengden på bare 40 cm. Utklappet kan bena justeres i to vinkler for å oppnå en passende høyde. Den maksimale høyden på stativet er 144 cm.
Bena er av aluminium, og kulehodet er primitivt, men velfungerende. Ifølge spesifikasjonene kan BeFree bære kameraer på opp til fire kilo, men det holder ikke i praksis. Vi prøvde stativet med et stort speilrefleks med telezoom med innebygd stativfot. Det veide til sammen 2,9 kilo og balanserte perfekt på stativet. To av tre bilder ble uskarpe, fordi utstyret ikke var 100 prosent i ro. Med et systemkamera på et halvt kilo fikk vi samtlige bilder skarpe.

Konklusjon

Manfrotto lover at BeFree kan bære et kamera på fire kilo. Det kan det også, men det kan ikke holde kameraet i ro, og derfor får det en beskjeden karakter. Til lette kameraer og de minste speilrefleksene med normaloptikk er det imidlertid et fint stativ til prisen.

Spesifikasjoner

Merke
Manfrotto