Manfrotto Off Road

På usikre ben

#Stativ #Manfrotto
7.0

Manfrotto Off Road er et ultralett fotostativ, som henvender seg til fotografer på vandring i tøft terreng. Stativet har et godt kulehode som er enkelt og raskt å stille inn, og det er veldig bra at kulehodet har innebygd vater. Stativet veier bare 650 gram, men prisen betales av den spinkle og vaklevorne konstruksjonen. Vi testet stativet med en Canon EOS 70D sammen med et objektiv på 50 mm. Selv om vekten var under de 2,5 kiloene som stativet hevdes å kunne bære, sto stativet aldri helt sikkert eller helt rolig.
Lukkemekanismen var heller ikke den beste. Stativet har ingen ytre gjenger, så for å låse bena er man nødt til å skru de forskjellige delene inn i hverandre, noe som er tidkrevende. Vår erfaring tilsier også at denne lukkermekanismen blir slitt etter hvert, og hvis det bare er ett ben, som ikke fungerer optimalt, er stativet ubrukelig. Imidlertid gir Manfrotto ti års garanti, så i den periode kan man få stativet byttet.
Stativet har en maksimal arbeidshøyde på 122,5 cm og egner seg etter vår mening helt klart best til et av de minste systemkameraene, hvor vekten på utstyret ikke kommer opp i over 1,5 kilo.

Konklusjon

Lav vekt og sklisikkert.
Står ikke stabilt med et speilreflekskamera.

Spesifikasjoner

Merke
Manfrotto