Manfrotto PIXI mini tripod

Med Manfrottos nye ministativ kan man lynraskt innstille og låse kulehodet. Og så har det en smart ekstrafunksjon til videoopptak.

#Stativ #Manfrotto
9.2

PIXI lever opp til alle de kravene man kan stille til et bordstativ. Det er bare 13,5 centimeter høyt, og vekten er kun 230 gram. Det medfølgende kulehodet er i rustfritt stål og takket være en smart rød knapp kan man med et enkelt trykk løsne og innstille kulehodet, som så låses fast igjen når man slipper knappen. De tre bena er laget i fiberplast, noe som er med på å holde stativets vekt nede, og alle tre bena har sklisikre gummiføtter. Ministativet egner seg best til de minste speilrefleks- eller systemkameraene, da det maksimalt kan bære en vekt på en kilo. Lange objektiver kan stativet heller ikke håndtere, da optikkens lengde ikke kan være mer enn 8,5 centimeter, da stativet ellers risikerer å velte. Vi monterte likevel forsøksvis et semiprofesjonelt Canon EOS 7D med kitobjektivet 18-55mm og tok en rekke bilder uten problemer. Noe nær genialt er det dessuten at stativet i sammenbrettet tilstand kan brukes som et håndgrep til kameraet, noe som er spesielt anvendelig når man tar opp video.

Konklusjon

Manfrotto PIXI er det beste bordstativet akkurat nå.
Vekten er bare 230 gram, og kulehodet er laget i rustfritt stål og lett å løsne og stramme. Gummiføttene sørger for at bena ikke sklir, og stativet kan brukes som håndgrep. Det er smart!

Spesifikasjoner

Merke
Manfrotto