Sirui T-2205X

Mange forbinder kinesiske stativer med Noe billig skrot. Dette kullfiberstativet gjør alle fordommene til skamme.

#Stativ #Sirui
8.4

Helt fra man åpner den eksklusive esken i kraftig, svart papp med kullfiberdrømmen av et stativ, får man inntrykk av at man har fått toppkvalitet fra et av de store, kjente merkene, men det har man ikke. Stativet heter Sirui, og det er kinesisk. Modellen T-2205X virker kvalitetsmessig overbevisende, og det er ikke større enn en stor brusflaske. Det er komfortabelt at stativet er så lite og lett. Bare 0,8 kilo veier det.
Stativet kan foldes på en smart måte, så det bare er samme lengden som et ben. Tross den kompakte størrelsen er det akkurat plass i den medfølgende vesken til et montert kulehode når stativet er foldet sammen. Det bare 34 cm høye stativ kan utvides til vel halvannen meter. De siste ti cm skjer ved å skru en løs del på søylen, noe som ikke er optimalt. Med et DSLR-kamera og en tung tele blir bena litt myke på grunn av alle leddene. Det er smart at gummiføttene har innebygde spikes man kan skru frem. Stativet koster bare halvparten av tilsvarende stativer fra mer kjente merker.

Konklusjon

Med T-2205X gir Sirui toppkvalitet til en fornuftig pris. Et lite minus er at det følger med en løs forlenger, og alle leddene i bena er med på å forringe stabiliteten. Til gjengjeld er den kompakte størrelsen perfekt til feriereiser og fototurer.

Spesifikasjoner

Merke
Sirui