DJI Mavic 2 Pro

DJI har kjøpt opp rennomerte Hasselblad, og det har resultert i en fantastisk drone som er full av rå funksjoner. Men klarer kameradelen å leve opp til navnet?

av Utstyrsguiden #Fototilbehør #DJI
9.4

DJI Mavic 2 Pro ser kanskje ut som et uekte barn av en kinesisk far og en svensk mor. Fotobransjen har flere ganger bydd på giganter som selger de fornemme varemerkene sine på lisens, som så blir klistret på mindre imponerende produkter. Men da dronegiganten kjøpte en stor del av Hasselblad i fjor, var det mer enn markedsføring. Kameraet i Mavic 2 Pro er det beste i sin klasse, og i motsetning til den opprinnelige Mavic Pro er bildene nå så detaljerte, veleksponerte og fargetro at de ikke lenger minner om bilder fra en eldre mobiltelefon. Resultatet ligger nærmere det man får med et godt kompaktkamera. Bildebrikkestørrelsen på en tomme er fire ganger større enn før, og dermed leveres også bilder i kveldsbelysning leveres med overraskende mange detaljer og god skarphet, det lille kameraet tatt i betraktning.
Nå kan blenderen justeres manuelt, og på F8.0 fikk vi herlig mange detaljer hele veien gjennom landskapsbildene våre.
Også på andre områder står forbedringene og nyhetene i kø. Vi fikk en batteritid på 27 minutter med flyvning i kraftig vind, hvor dronen imponerende nok flyr enda mer upåvirket enn med tidligere modeller. Vi fikk en toppfart på 73,2 kilometer i timen med vinden i ryggen.
Dronen kan lage timelapse som settes sammen automatisk til spektakulær film, og videokvaliteten i 4K-oppløsning er meget overbevisende med god H.265-komprimering og en milliard farger.
Dronen styres lett med den gode fjernkontrollen og den solide appen «DJI Go 4». Blant mye annet byr den på ActiveTrack. Det får dronen til å følge etter motivene og filme dem – selv når de kortvarig forsvinner bak for eksempel et tre.

Conclusion

Den beste dronen til under 25 000 kroner. Proppfull av forbedringer av bildekvalitet, funksjoner, app, internminne, mindre støy og mye mer.

Kollisjonssensorene på siden virker bare med visse funksjoner, og vi opplevde jevnlig at alle sensorene ble inaktive når vinkelen på dronen ble påvirket av vind.

Spesifikasjoner

Merke
DJI